The know-how and innovation in security systems integrations goes to our highly trainned engineers.

The know-how and innovation in security systems integrations goes to our highly trainned engineers.

Security systems

Perimeter protection

Infrared barriers

The latest IR  barriers allow discrimination between a human intruder and an animal accidentally entering the IR beam. They also provide a zoning distance between columns on which the infrared transmitters are installed and the columns on which the IR receivers are installed.

It is recommended for use in perimeter protection of small buildings, the facades of buildings, inside buildings where there is high risk of fire or explosion (the IR barrierinstallation will be outside, surrounding the building).

Electric fences

For almost complete elimination of errors caused by false alarms, we recommendinstalling the electric fence perimeter integrated with the CCTV solution..

Se recomandă: utilizarea lor în protecţia perimetrelor sensibile, de dimensiuni mari (gardul electric este o soluţie ieftină), care nu necesită precizie mare de detecţie a zonei unde are loc tentativa de efracţie, în zonele unde se doreşte împiedicarea pătrunderii animalelor sălbatice, în zonele unde vegetaţia nu este abundentă şi unde căderile de zăpada nu sunt mari în timpul iernii. Gardul electric este foarte indicat în a fi instalat ca supraînălţare, pe garduri greu penetrabile (din cărămidă, beton, fier forjat).

Bariere cu microunde

Bariera constă într-un emiţător şi un receptor puse faţă în faţă care generează un câmp electromagnetic, realizând astfel protecţia unui perimetru. Acest sistem nu reacţionează la alarme false produse de fenomene meteo, animale mici, vegetaţie.

Se recomandă: utilizarea lor acolo unde se doreşte un nivel foarte înalt de securizare.

Detecţie cu fibră optică

Constă în instalarea unui cablu din fibră optică, pe garduri flexibile (plasă oţel, sârmă bordurată), şi al cărui principiu de funcţionare constă în depistarea modificării parametrilor semnalului luminos ca urmare a deformării sau întreruperii fibrei optice şi generarea unei alarme către centrul de monitorizare. Folosirea împreună cu o soluţie CCTV perimetrală duce la eliminarea erorilor.

Se recomandă: utilizarea lor în securizarea perimetrelor de dimensiuni mari (deservite de personal de pază care poate interveni la nevoie în zona de efracţie), protejate de garduri flexibile (plasă oţel, sârmă bordurată) şi care nu necesită o precizie foarte mare (100m-200m) de detecţie a tentativei de efracţie.

Detecţie cu cablu senzitiv

Constă în instalarea unui cablu senzitiv, pe garduri flexibile (plasă oţel, sârmă bordurată), şi al cărui principiu de funcţionare constă în depistarea modificării parametrilor câmpului electromagnetic dintre conductoarele încorporate în interiorul cablului ca urmare a deformării sau întreruperii cablului şi generarea unei alarme către centrul de monitorizare. Folosirea împreună cu o soluţie CCTV perimetrală duce la eliminarea erorilor.

Se recomandă: utilizarea lor în securizarea perimetrelor de dimensiuni mari (deservite de personal de pază care poate interveni la nevoie în zona de efracţie), protejate de garduri flexibile (plasă oţel, sârmă bordurată) şi care necesită o precizie mare (3m-50m) de detecţie a tentativei de efracţie.